Ett helhetsgrepp om kultur och hälsa – för en trygg arbetsgrupp
Vi ställde frågan ”Vad har Angurvall Modellen gjort för VåRÖ förskola?” till Verksamhetsledare Anna-Lena Dahlquist som svarar så här:
Skeptiska
I början fanns det dem i personalgruppen som tänkte: ”Kultur och hälsa – vad ska det vara bra för?” och inte alla trodde på det från början, därför att man inte visste vad det var och kanske tyckte att det var lite flummigt och så, men allteftersom processen fortskred, så kom fler och fler in i tänket.
Tre nivåer
Vi har fått arbeta med kultur och hälsa igenom tre nivåer; individ, grupp och organisation. Det har inneburit att alla har fått en knuff framåt i utvecklingsarbetet. Vi har fått hjälp att sätta realistiska mål på kort och lång sikt, på alla tre nivåer. För oss, som har många nyanlända har också länken till samhället varit en viktig bit, som Angurvall Modellen har lyft till ytan i frågor som: ”Hur kan vi tillvarata de mångkulturella tillgångarna?.”
Bra plattform
Nu har vi en bra plattform att utgå ifrån och arbeta vidare med för att fördjupa vårt arbetssätt, till förmån för både oss som jobbar och för barnen. Angurvall Modellen har initierat ett arbete för en trygg personalgrupp. Genom att arbeta över en längre tid på nivåerna, Individ, grupp och organisation, skapas långsiktiga mål tillsammans i hela personalgruppen.
Dessutom ger den en bra utgångspunkt för fortsatta medarbetarsamtal och arbetsplats träffar.