Chefs, team och medarbetarcoaching för maximal arbetsglädje varje dag

Söndagsinspiration om hur du hittar energin i vardagen

Söndagsinspiration

Vad ger dig energi, som du kan göra här och nu, där du befinner dig, utan att träffa folk förutom de du bor tillsammans med.

Hej och välkommen till Söndagsinspiration från Coach Angurvall och Annelie Lindeberg.

I dag är det drygt tre månader sedan som de första beskedet om Corona viruset nådde oss.

Vi har sedan dess anpassat oss alltmer eftersom vi har fått ökad kunskapen om viruset. Vi interagerar på sociala medier, zooomar med nära och kära under högtider och facebook har dessutom skapat en ny hjärtekram som vi kan sända varandra som reaktioner på de inlägg som vi postar.

Men mitt i allt detta så kommer ibland en känsla av energi tapp. Vi håller ut, håller igen, håller avstånd och håller oss inne i alla fall de som bor i en storstad. Så i detta märkliga känslolandskap som vi befinner oss, så vill jag i dag, denna söndag ge dig en uppmaning om att lista det som ger dig energi. Vad som helst, skriv ner: Jag får energi av att: …..

Gå sedan igenom listan och börja att regelbundet göra saker som du kan göra utan att träffa onödigt många andra. Bestäm dig för vilka saker som du vill göra regelbundet och bestäm dig för när du ska genomföra dem och hur ofta.

Det kan handla om att röra på sig, dansa , yoga, jogga, sjunga, spela ett instrument, ringa en vän, kort sagt vad som helst som du får energi utav.

Lista sedan det som tar energi ifrån dig och bestäm dig för att minimera såna aktiviteter i så hög utsträckning som möjligt. Det kan vara att se på nyheter, äta viss form av mat, dricka för mycket alkohol, etc…Bestäm dig för att ta bort de saker som tar mest av din energi. Hitta ett sätt som du kan påminna dig själv om när du är på väg att t.ex. fördjupa dig i fruktansvärda nyheter på telefonen, äta mer av det som du inte mår bra av, tänka negativa tankar om dig själv och andra, etc… På så sätt, så medvetandegör du vad som stjäl energi ifrån dig och hur ofta du gör det. Viktigt här är att du endast noterar och reflekterar utan att döma din handling. Tänk i stället att du har som mål att samla energi och därför inte är värd att låta dig dras iväg med energitjyvar på detta okontrollerade sätt.

Titta sedan på din lista med energigivande aktiviteter och utse den som för tillfället känns mest ingivande och sätt igång.  

Belöna dig med goda tankar om dig själv och känn hur du bygger upp din energi <3 Jag önskar dig en jättefin vecka med mycket skön energi.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Kulturella Vitaminer

Fyll i din epost så skickar vi Kulturella Vitaminer till dig!

Vi använder oss av kakor för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet.
Läs mer om hur kakor används.