Chefs, team och medarbetarcoaching för maximal arbetsglädje varje dag

Vi är som mest lyckliga när vi minst anar det

Livet rullar på, dagar blir veckor, månader och år.  Förhoppningsvis har du jobb, kanske barn och någonstans att bo. Vi äter, sover, umgås och arbetar i en strid ström av upptagenhet. Tills det händer något som ställer tillvaron på sin spets. Någonting som får vårt vanliga gamla liv att verka som ett enda stort lyckorus i jämförelse, när vi tätt därpå uppfattade vår tillvaro som medioker, kanske futtig i jämförelse med andra, i vårt tycke, mer spännande människor, med ett mer spännande, eller mer ”lyckat” liv.

Men det är väl mitt i den där novembergrå tristessen som vi behöver en påminnelse om hur lyckliga vi faktiskt kan vara och hur mycket vi faktiskt har att vara tacksamma över. Tankar som: ”Den här månaden kunde jag betala mina räkningar”, ”i dag hade vi också mat på bordet”, ”jag har en säng, ett täcke och en skön kudde.” ”Jag har nära och kära omkring mig” för många, förhållandevis enkla saker att vara tacksam över, saker som vi kommer på är så oerhört viktiga när vi hamnar i en livshotande situation.

Ibland kan jag ställa mig utanför vårt hus och titta in genom fönstret och tänka; ”Vilken lycka att jag får bo där. Tänk om jag inte hade någon familj och någon bostad att komma hem till”. att vara tacksam för det man har och känna verklig lycka när det faktiskt finns, sätter livet i ett annat perspektiv och får mig att uppskatta tillvaron på ett annat sätt än om jag hela tiden strävar efter mer, större och bättre.

Tacksamhet skänker lycka och glädje i de enklaste, men ibland viktigaste stunderna.
Annelie Lindeberg grundare av Coach Angurvall

1 reaktion på ”Vi är som mest lyckliga när vi minst anar det”

  1. I simply want to tell you that I’m very new to blogs and absolutely liked you’re web site. Most likely I’m going to bookmark your website . You certainly come with awesome article content. Thanks for revealing your web-site.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Kulturella Vitaminer

Fyll i din epost så skickar vi Kulturella Vitaminer till dig!

Vi använder oss av kakor för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet.
Läs mer om hur kakor används.