Chefs, team och medarbetarcoaching för maximal arbetsglädje varje dag

Så får du till en bra morgonrutin

Hej och välkommen till Coach Angurvall och mig, Annelie Lindeberg.

I dag tänker jag prata om morgonrutiner. Jag har själv inte varit så förtjust i morgonrutiner. Jag har prioriterat morgonsömnen under större delen av mitt liv. Jag har dessutom ofta haft oregelbundna tider i mina uppdrag och ganska ofta sena kvällar.

Men ju äldre jag blir, desto mer har jag insett morgonrutinernas betydelse för en härlig dag. Faktum är ju att man kan företa sina morgonrutiner närhelst man stiger upp.

Jag vill därför ge dig fyra tips för att du ska få till din morgonrutin.

  • Bestäm dig för att du är värd att ta hand om dig och ge dig egen tid på morgonen!
  • Prova ut vad som känns rätt för dig, testa dig fram mellan meditationer, yoga, gympa promenad, etc…kanske bor du nära en simhall och känner att en simtur är rätt för dig, sätt igång! Kanske är det att reflektera och skriva, eller läsa som ska bli din morgonrutin? Bara du vet vad som fungerar för dig.
  • När du har kommit fram till vad som fungerar bra för dig, gäller det att du också genomför det. Räkna med lite motstånd i början, men med regelbundenhet och lite envishet, så kommer du att fortsätta. Notera gärna de upplevelser som du får under dagen efter att du genomfört din morgonrutin och om det är någon skillnad när du inte har genomfört den.
  • Våga ändra din rutin om den inte fungerar! Det ska kännas rätt för dig!

När du har bestämt dig och provat dig fram vad som fungerar för dig och håller i din nya rutin och kanske modifierat den efter dina behov, så fortsätt att genomföra en utan tvekan, för att du är värd att ta hand om dig och ge dig egen tid när du vaknar!

Jag önskar dig en jättefin och skön vecka med underbara morgonrutiner bara för dig, för att du ska vara så fantastisk som du är och orka dela med dig av allt det du är till dina medmänniskor.

4 reaktioner på ”Så får du till en bra morgonrutin”

  1. I just want to mention I am newbie to blogs and seriously savored your blog site. Very likely I’m planning to bookmark your site . You definitely come with terrific well written articles. With thanks for sharing your webpage.

  2. Thank you for the sensible critique. Me & my friend were just preparing to do a little research about this. We got a book from our local library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such magnificent info being shared freely out there.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Kulturella Vitaminer

Fyll i din epost så skickar vi Kulturella Vitaminer till dig!

Vi använder oss av kakor för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet.
Läs mer om hur kakor används.