Söndagsinspiration – kom ut ur din komfortzon

I dag tänkte jag prata om att komma ut ur sin komfortzon, vilket vi behöver göra en hel del i dessa tider. Att vi ska jobba hemma och stanna hemma och vara i så lite social kontakt som möjligt, med de som vi inte lever med normalt, det här ju en sak, så det är inte den komfortzonen som jag pratar om.

Jag pratar om den zonen när vi ska lära oss nytt, när vi ska ta till oss ny teknik, när vi känner ett motstånd i att kanske flytta vår verksamhet ut på nätet. Vi känner oss obehagliga och blir rädda.

Ofta tänker man då:  ”vad är jag rädd för, vad kan gå fel och vad blir konsekvenserna om det blir fel?”

Där har vi ofta fokus och vi är från början lärda att vi ska vara ”rädda om oss”, ordet ”rädda”, blir en tankevurpa i huvudet. Vad vi egentligen borde tänka är att vi ska ta hand om oss. På samma sätt gäller det också att ta han om vår nyfikenhet för nya saker och viljan att utvecklas.

Vad jag tänker i dag, är att vi fokuserar på hur det kan bli bra. Hur kan du göra för att på bästa sätt ta till dig den här situationen som vi befinner oss i. Vi kommer att kunna utveckla massor av spännande saker i och med den här situationen. Vad är det för styrkor som du har, vad är du bra på i de utmanande situationer som du ställs inför. Vad behöver du för att göra de saker som du vill göra just nu? Hur skulle det kännas när det går riktigt bra. Vad är det bästa som kan hända? Just den känslan; ”Vad är det bästa som kan hända”, stanna vid den och verkligen känn in den känslan. Ta gärna några minuter och måla upp en bild av vad som är det bästa som kan hända.

Med det önskar jag dig en jättefin Söndagskväll, en jättefin vecka och jag vill att du tar hand om dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *