Chefs, team och medarbetarcoaching för maximal arbetsglädje varje dag

Söndagsinspiration om att bibehålla nya vanor

Bibehålla vanor

Idag kommer Söndagsinspirationen från Värdshusbryggan i Ulriksdal. Jag tänkte tala om vanor idag. Det är en sak som man som coach gärna lyfter fram. Att ändra sina vanor kan ju behöva coaching. Vad gör att vi håller fast vid gamla vanor och hur skulle vi kunna bryta dem på ett helt annat sätt?

Om du verkligen vill göra en förändring, så måste du hitta din egen inre drivkraft och verkligen känna efter vad är det som gör att du vill ha den här förändringen. Genom att ställa dig olika frågor om vad som inte funkar och varför fungerar det inte. Hur skulle det kunna se ut i den bästa av världar.

Dels att reflektera över vad du skulle kunna hitta din högre motivation. Sedan när man har kommit igång och gjort den här förändringen, så är det ganska svårt att hålla den vid liv alla gånger, som vi alla vet. Då kanske man har satt lite för höga ingångsmål. Man kanske ska sänka ribban lite grand. Eller om man har kommit igång fantastiskt bra och har hamnat i en svacka, så gäller det att hålla i utan att tappa taget och kanske också sänka ribban även där. 

Med hjälp av att du har hittat din motivation och tillsammans med var du ska lägga dig på för nivå, så är det så mycket lättare att hålla fast vid de nya vanorna.

Ta en grej i taget, är också en viktig detalj. Så att man inte försöker förändra allting på en gång. Ta en grej i taget och känn var är din motivation, varför vill du göra den här förändringen och gör små steg i rätt riktning.

En jätteunderbar söndag önskar jag dig och en fantastisk vecka! /Annelie

En länk till filmen på youtube hittar du här

4 reaktioner på ”Söndagsinspiration om att bibehålla nya vanor”

  1. I just could not depart your website prior to suggesting that I extremely loved the usual info an individual supply to your guests? Is going to be back steadily to check out new posts

  2. I simply want to tell you that I’m very new to weblog and honestly savored your web site. Most likely I’m planning to bookmark your blog post . You actually have great article content. Thank you for sharing your blog.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Kulturella Vitaminer

Fyll i din epost så skickar vi Kulturella Vitaminer till dig!

Vi använder oss av kakor för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet.
Läs mer om hur kakor används.